Coach's Corner

Coach's Corner

Förlust i finalen

Matcher 10/11, -ReferatPosted by Robert Lahti Sat, February 19, 2011 21:16:43
Trots en kanonstart av oss och Mikael Ljungberg som innebar 1-0 så lyckades vi inte slå Piteå. Kustlaget vann enkelt med 6-2 efter tre mål i "pp" och ett i öppen kasse på slutet.

Som synes var en av orsakerna till förlusten att vi drog på oss många utvisningar som gästerna utnyttjade. Men det finns fler anledningar.

Jag är grymt besviken på att jag som coach inte kunde förbereda laget bättre idag. Piteåspelarna forecheckade sönder oss och stressade fram misstag och ett spel som vi inte vill ha. Ingen spelare kunde slå det där enkla första passet idag utan vi fick tidsbrist många gånger. Vi åkte också på otaliga 2 mot 1 lägen när backarna stod upp på blå utan understöd från backcheckande forwards. Lägg därtill alla utvisningar där vi åkte omkring med klubborna i midjehöjd på motståndarna. Dessa moment borde vi ha kunnat undvika idag med rätt förberedelser, ingen skugga ska således falla på spelarna denna dag.


Men allt detta tillhör spelet och vi får inte vika ned kepsarna bara för att vi missade vårt mål idag. Vi satsar såklart på att avsluta serien på ett bra sätt, med E 10-derby på torsdag till att börja med.

Vi har två matcher kvar på denna säsong som trots dagens förlust hittills varit mycket mer än godkänd av laget.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.