Coach's Corner

Coach's Corner

Vår syn på saken

UpdatePosted by Robert Lahti Thu, January 27, 2011 14:16:57

Kiruna City och KIF har gjort en klassisk trade på spelarfronten då Joel gått till KIF och vi lånar Mikael i tio dagar, vi vill ge vår syn på saken.

KCHF startade säsongen med 25 utespelare i truppen. Under säsongen har vi (som många andra lag) tappat en del lirare. Vi har fyllt på med två nya i comebackande Jim och Danne. 3 spelare har lämnat för Kiruna IF. Dessutom gav vi innan säsongen tre spelare till Kiruna IF:s utvecklingslag.

**

KIF har tagit chansen att knyta upp spelare från vår trupp under denna säsong. En billig lösning för KIF, helt klart, men också roligt att få ett kvitto på att vår verksamhet fungerat bra. I decemeber när Joakim gick över till KIF så flaggade vi för ledningen att om klubben skulle plocka fler spelare av oss så ville vi ha spelare i en bytesaffär för att kompensera detta. Vi utryckte klart och tydligt att vi ville ha in en spelare som vill uppåt i karriären och som vi ska kunna matcha i situationer som gör att spelaren utvecklas och bli en tillgång för KIF i framtiden.

Vi såg dessutom framemot att få denne spelare för resterande del av säsongen. Anledningen är att vi vill fortsätta ha en hög nivå på laget och träningarna för att bland annat fortsätta vara ett lag därifrån Kiruna IF ska kunna fynda när de behoven finns.

Jag kan inte på rak arm finna några klubbar i Elitserien, Allsvenskan eller Division 1:s toppskikt som bara kunnat plocka tre spelare denna säsong från en lokal "konkurret" utan kostnader.

**

När Kiruna IF kontaktade oss och meddelade att klubben ville plocka Joel kunde man inte (till vår besvikelse) inte presentera någon spelare i utbyte. Personligen så är jag besviken på detta då jag en månad i förväg förvissat ledningen om just detta "krav".

Efter att vi kollat igenom Svenska Ishockeyförbudets tävlingsregler kunde vi presentera denna kompromisslösning till KIF, alltså den när vi får låna en spelare och skicka tillbaka honom efter 31:a januari. För att detta ska vara möjligt ska spelaren vara född mellan 1989 och 1992.

Eftersom vi har tuffa matcher med fem raka bortamatcher på raken och en diger lista av spelare som är indisponibla såg vi denna lösning som en okej kompromiss. Vi har helt enkelt fått ge med oss lite för att kunna göra Joel spelklar till helgen.

**

Vi vill inte konkurrera med Kiruna IF:s utvecklingslag på något sätt om spelare och hoppas inte behöva göra detta i fortsättningen. Anledningarna till varför Mikael nu spelar med oss är att han passar in i kriterierna som jag beskrivit ovan.

Tvärtom vill vi samarbeta på många punkter. Vi kör gemensamma målvaktsträningar där Uffe Strålind tar hand om keeprarna och jag och Magnus tittar på hur vi kan utveckla eventuella gemensamma träningar med utespelarna.

**

Jag vill också betona att det "hör till" att bli besviken ibland. Och även om jag och Kiruna City denna vinter blivit förbannad på hur Kiruna IF har gått tillväga vid vissa av de här övergångarna så är mitt stöd för Lundmyr, Ingemar Törmä, Skogfält och de andra orubbat. De gör ett alldeles utmärkt jobb och har min största respekt som kollegor och vänner. Min övertygelse är att vi alla jobbar för hockeyns bästa och vill forstätta utveckla hockeyn i Kiruna.

Jag är också såklart förstående att inte alla delar min och Kiruna Citys uppfattning i alla frågor. Vi har inte alltid rätt i alla våra påståenden men vi är alltid ärliga med vad vi tycker.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.