Coach's Corner

Coach's Corner

Perfect 10

UpdatePosted by Robert Lahti Mon, November 08, 2010 09:21:51

10 matcher är spelade och 10 vunna i serieupptakten. Ett fantastiskt facit, helt klart.

Jag tänkte stanna upp och reflektera lite över vad som ligger bakom framgången. Givetvis betyder det en hel del att bröderna Fredriksson anslutit till laget, men även Magnus Gustafsson har bidragit genom att producera trots ett långt skadeuppehåll i september.

Det faktum att vi har förlorat försvarsspelare som David Lund och Fredrik Mettävainio, samt att backar som Älvis, Lejon och Ågren knappt matchats igång än och att vi spelat många matcher med två-tre renodlade backar kompletterat med forwards som hjälpt till på backsidan på ett överraskande sätt för mig, gör att jag är än mer positivt överraskad över inledningen på serien.

Den tyngsta faktorn anser jag dock vara alla spelarnas attityd på träningarna. I och med att vi kör två ispass i veckan så är kvaliteten på dessa väldigt viktig. Alla lirarna bidrar verkligen med positiv energi när man kommer ned på Lombia vid nio-tiden på kvällarna. Alla bjuder upp på träningen och ser till att nivån är bra, det gör att vi är vana att spela på en hög Division 2-nivå hela tiden och det tar vi med oss till matcherna. Vi har ett gäng otroligt ödmjuka spelare, det måste poängteras.

Målvakterna tävlar med varandra varje träning, det speglar sig i att de motiverar och sporrar varandra till att prestera bättre helt enkelt. Målvaktsspelet har varit 5-stjärningt så här långt och som alla känner till vinner man matcher med bra målvakter. Ulf Strålind ska ha en stor eloge här, han har ansvaret över målvakts-coachningen.

Vår utmaning är att orka fortsätta jobba lika hårt varje arbetsdag (tisdag och torsdag) och att njuta när helgen kommer och vi lirar match, då kommer vi fortsätta vinna fler matcher än vi förlorar.

  • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post290