Coach's Corner

Coach's Corner

Matchens Lirare

UpdatePosted by Robert Lahti Fri, February 11, 2011 10:37:24
Till helgen inför vi priser till matchens bästa spelare i bägge lagen.

Det blir historiskt i och med att vi aldrig haft något sådant pris under något av våra evenemang, ett steg i rätt riktning känner jag.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post336

Många hjältar

UpdatePosted by Robert Lahti Sun, January 30, 2011 22:34:48
Två svåra bortamatcher slutade med att vi tog en seger, den mot Rosvik, efter två jättebra hockeymatcher från vår sida.

Det finns så många hjältar i vårt lag den här helgen.

Aspvik och Ågren som lirade 30 minuter vardera i lördags och som spelar med ett hjärta som är större än någon kan beskriva.

Ordföranden som bjöd Piteå på ett ledningsmål på lördagen men som skakade av sig det till söndagen och lirade 100%igt backspel.

Jeppe å Heikki som accepterar att spela överallt i laget och som alltid ger allt.

Pär Heikki som ligger över 90 % i räddningar under helgen och säsongen.

Micke Ljungberg som kliver in med sin tyngd och visar vägen, under söndagen var han och Salles långa byten i anfallszon en fröjd att se.

Engan som med 15 sekunder kvar har självförtroendet och kraften att ta ett eget initiativ och avgör matchen.

Lind, Spiken och Lejon som alltid levererar ishockey på extremt hög Division 2 nivå.

Partapuoli som dirigerat två olika kedjor under helgen på ett mycket bra sätt, två gedigna insatser.

 • Comments(1)//nyheter.kirunacity.se/#post332

Vår syn på saken

UpdatePosted by Robert Lahti Thu, January 27, 2011 14:16:57

Kiruna City och KIF har gjort en klassisk trade på spelarfronten då Joel gått till KIF och vi lånar Mikael i tio dagar, vi vill ge vår syn på saken.

KCHF startade säsongen med 25 utespelare i truppen. Under säsongen har vi (som många andra lag) tappat en del lirare. Vi har fyllt på med två nya i comebackande Jim och Danne. 3 spelare har lämnat för Kiruna IF. Dessutom gav vi innan säsongen tre spelare till Kiruna IF:s utvecklingslag.

**

KIF har tagit chansen att knyta upp spelare från vår trupp under denna säsong. En billig lösning för KIF, helt klart, men också roligt att få ett kvitto på att vår verksamhet fungerat bra. I decemeber när Joakim gick över till KIF så flaggade vi för ledningen att om klubben skulle plocka fler spelare av oss så ville vi ha spelare i en bytesaffär för att kompensera detta. Vi utryckte klart och tydligt att vi ville ha in en spelare som vill uppåt i karriären och som vi ska kunna matcha i situationer som gör att spelaren utvecklas och bli en tillgång för KIF i framtiden.

Vi såg dessutom framemot att få denne spelare för resterande del av säsongen. Anledningen är att vi vill fortsätta ha en hög nivå på laget och träningarna för att bland annat fortsätta vara ett lag därifrån Kiruna IF ska kunna fynda när de behoven finns.

Jag kan inte på rak arm finna några klubbar i Elitserien, Allsvenskan eller Division 1:s toppskikt som bara kunnat plocka tre spelare denna säsong från en lokal "konkurret" utan kostnader.

**

När Kiruna IF kontaktade oss och meddelade att klubben ville plocka Joel kunde man inte (till vår besvikelse) inte presentera någon spelare i utbyte. Personligen så är jag besviken på detta då jag en månad i förväg förvissat ledningen om just detta "krav".

Efter att vi kollat igenom Svenska Ishockeyförbudets tävlingsregler kunde vi presentera denna kompromisslösning till KIF, alltså den när vi får låna en spelare och skicka tillbaka honom efter 31:a januari. För att detta ska vara möjligt ska spelaren vara född mellan 1989 och 1992.

Eftersom vi har tuffa matcher med fem raka bortamatcher på raken och en diger lista av spelare som är indisponibla såg vi denna lösning som en okej kompromiss. Vi har helt enkelt fått ge med oss lite för att kunna göra Joel spelklar till helgen.

**

Vi vill inte konkurrera med Kiruna IF:s utvecklingslag på något sätt om spelare och hoppas inte behöva göra detta i fortsättningen. Anledningarna till varför Mikael nu spelar med oss är att han passar in i kriterierna som jag beskrivit ovan.

Tvärtom vill vi samarbeta på många punkter. Vi kör gemensamma målvaktsträningar där Uffe Strålind tar hand om keeprarna och jag och Magnus tittar på hur vi kan utveckla eventuella gemensamma träningar med utespelarna.

**

Jag vill också betona att det "hör till" att bli besviken ibland. Och även om jag och Kiruna City denna vinter blivit förbannad på hur Kiruna IF har gått tillväga vid vissa av de här övergångarna så är mitt stöd för Lundmyr, Ingemar Törmä, Skogfält och de andra orubbat. De gör ett alldeles utmärkt jobb och har min största respekt som kollegor och vänner. Min övertygelse är att vi alla jobbar för hockeyns bästa och vill forstätta utveckla hockeyn i Kiruna.

Jag är också såklart förstående att inte alla delar min och Kiruna Citys uppfattning i alla frågor. Vi har inte alltid rätt i alla våra påståenden men vi är alltid ärliga med vad vi tycker.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post328

Spelprogrammet, ett skämt?

UpdatePosted by Robert Lahti Tue, January 18, 2011 15:52:57

Är det ett ett skämt att vi börjar med fem raka bortamatcher och avslutar med fem raka hemmamatcher i "Topp 6"?

-Nej det är det tydligen inte. Vi får knyta nävarna och visa att det krävs mer än så för att få ned humöret och fighter-hjärtat hos City.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post320

Kallduschen

UpdatePosted by Robert Lahti Mon, January 17, 2011 08:35:23

Jag skrev här i min "coach hörna" att Kiruna IF Utv.-lag var klart för topp 6. Det var felaktigt. Laget behövde vinna sin sista match för att klara den uppgiften. Älvsbyn blev dock för svåra.

Personligen tycker jag inte att det är en katastrof att inte klara Topp 6 för vårat utvecklingslag. Grabbarna får utveckla och träna ett offensivt spel med mycket puckinnehav de här matcherna som återstår. Det kommer att ge dom självförtroende och nytta inför framtiden. Glöm inte att Kirunas lag är ett Utvecklingslag.

För oss i City är det dock kostsamt. Vi förlorar omkring 7-8000 kronor på detta. Tungt. Vi får helt enkelt sälja lotter för att lappa i hop det hålet i vår kassa.

 • Comments(3)//nyheter.kirunacity.se/#post319

KCHF-nytt

UpdatePosted by Robert Lahti Tue, January 11, 2011 09:16:26

Matchen mot Malmberget är flyttad. Olyckligt med alla dessa flyttade matcher. Förbundet borde se över detta.

Mitt förslag är att ha 6-7 lag i en Division 2 serie och att en ny Division 3 serie bildas med lika många lag men med färre matcher. Helt enkelt för de klubbar med lite mindre trupper (och lägre ambitionsnivåer) inte ska behöva flytta matcher fram och tillbaka eller ännu värre ge upp utan att ha spelat matcherna.

**

Dennis Ejdeholm är nu Kiruna Citys spelare. Vi hoppas på debut till helgen när vi möter Rosvik och Piteå på bortais.

**

Joel Fredrikssons lån hos Kalix är förlängt. Både Kiruna City HF och Kalix är mycket nöjda med dealen.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post314

Vilka går till "Topp 6"?

UpdatePosted by Robert Lahti Sun, January 09, 2011 21:11:49
En knallhård avslutning på Division 2-serien väntar där fyra lag gör upp om tre platser (tillsammans med KCHF, Rosvik och Piteå) i Topp 6-serien.


Boden har ett gyllene läge och kommer att fixa det är mitt tips i och med att man har 2 och 3 poängs försprång på lagen under. Kiruna IF bör tar två komfortabla segrar under helgen som kommer och fixar det också.


Malmberget och Asplöven kommer vinna en av sina återstående två matcher och mitt tips är att det blir en målskillnadsaffär mellan lagen.


Spännande blir det i alla fall.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post313

Borren till Kalix

UpdatePosted by Robert Lahti Fri, January 07, 2011 18:39:05
Joel Fredriksson till Kalix. Vilken smällkaramell!

Det handlar om ett kontrakt över en match nu på söndag då Kalix gästar Teg. Joel är därmed inte tillgänglig för spel på lördag då KCHF spelar mot Boden.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post311

MMXI

UpdatePosted by Robert Lahti Fri, December 31, 2010 09:22:26
2011 stundar. Vad händer för Kiruna City under året? Jag ska titta i spåkulan.


**


City vinner serien och tar sin första titel. Jag tänker på Grundserien som har fem matcher kvar och där vi har ett riktigt guldläge.


Våra hästar springer som de ska på lördagarna och resulterar i att vårt tipslag får 7 rätt på V75. Vinsten blir blygsamma 75 miljoner!


Jeppe föreslår att hälften av pengarna ska doneras till City.


När vi fått in våra 37,5 miljoner i kassan beslutar styrelsen att bygga en ny Arena, tillsammans med några anonyma investerare.


For the love of the game-Center börjar byggas. Loger och 500 sittplatser rymmer arenan.


Jocke stannar i City om han inte får ta med sig brorsan Joel till KIF. Deras gemensamma matchuppladdning i omklädningsrummet är nödvändig för deras bägge framgångar på isen.


Engan blir heltidsproffs (tack vare V75-vinsten). Han har missat träningar pga jobb denna vinter.


Henriksson, Sasse och Jimmen spelar nationalsången innan säsongens sista hemmamatch, självklart så gör dom det med full utrustning och bildar sång-kedjan under själva matchen där Jimmen sprättar in sin första kasse som City-spelare.


Egon städar läktarna efter en match.


Vi fortsätter att underhålla och spela en ishockey som gör att folk kommer till våra hemmamatcher för att stötta oss och se oss lira.


Gott nytt år önskar vi i City!

 • Comments(1)//nyheter.kirunacity.se/#post307

God Jul

UpdatePosted by Robert Lahti Fri, December 24, 2010 14:43:17
God Jul alla City-fans, funktionärer, spelare och ledare. God Jul också till alla domare som dömmer våra matcher.

Hoppas ni alla får en fridfull jul och många sköna julklappar. • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post306

Mejseln snart historisk

UpdatePosted by Robert Lahti Mon, November 29, 2010 11:22:03

Joakim Fredriksson, allas vår Mejsel, har startat säsongen på ett helt magiskt sätt. På sina inledande 12 matcher har han gjort 23 mål. Klubbens målrekord (gjorda på en säsong) som innehas av Engan hänger löst.

Mejseln tangerar rekordet om han gör fyra mål till och går således förbi med sin 28:e fullträff och skriver in sig i historieböckerna.

**

Alla förstår vad han betyder för vårt lag. Men jag skulle ändå vilja lyfta fram sidan som fansen inte alltid ser. Mejseln är en spelare som alltid kommer till jobbet, dvs träningarna, och ger järnet. Han är en av flera spelare som driver upp tempot och ser till att våra träningar blir bra. Och när det väl är match så känns det skönt att vår bästa målgörare kommer med proffsig attityd till matchsamlingen och matchen.

**

Nu kommer vi in i december och vi har fyra matcher på hemmaplan mot lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. Lagets viktigaste uppgift är att inte hamna i en "komfort-zon" och tro att allt löser sig eller att någon annan spelare kommer fixa segrarna åt oss. Det gäller att nollställa och ladda om för de uppgifterna.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post297

Perfect 10

UpdatePosted by Robert Lahti Mon, November 08, 2010 09:21:51

10 matcher är spelade och 10 vunna i serieupptakten. Ett fantastiskt facit, helt klart.

Jag tänkte stanna upp och reflektera lite över vad som ligger bakom framgången. Givetvis betyder det en hel del att bröderna Fredriksson anslutit till laget, men även Magnus Gustafsson har bidragit genom att producera trots ett långt skadeuppehåll i september.

Det faktum att vi har förlorat försvarsspelare som David Lund och Fredrik Mettävainio, samt att backar som Älvis, Lejon och Ågren knappt matchats igång än och att vi spelat många matcher med två-tre renodlade backar kompletterat med forwards som hjälpt till på backsidan på ett överraskande sätt för mig, gör att jag är än mer positivt överraskad över inledningen på serien.

Den tyngsta faktorn anser jag dock vara alla spelarnas attityd på träningarna. I och med att vi kör två ispass i veckan så är kvaliteten på dessa väldigt viktig. Alla lirarna bidrar verkligen med positiv energi när man kommer ned på Lombia vid nio-tiden på kvällarna. Alla bjuder upp på träningen och ser till att nivån är bra, det gör att vi är vana att spela på en hög Division 2-nivå hela tiden och det tar vi med oss till matcherna. Vi har ett gäng otroligt ödmjuka spelare, det måste poängteras.

Målvakterna tävlar med varandra varje träning, det speglar sig i att de motiverar och sporrar varandra till att prestera bättre helt enkelt. Målvaktsspelet har varit 5-stjärningt så här långt och som alla känner till vinner man matcher med bra målvakter. Ulf Strålind ska ha en stor eloge här, han har ansvaret över målvakts-coachningen.

Vår utmaning är att orka fortsätta jobba lika hårt varje arbetsdag (tisdag och torsdag) och att njuta när helgen kommer och vi lirar match, då kommer vi fortsätta vinna fler matcher än vi förlorar.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post290

KCHF-veckan

UpdatePosted by Robert Lahti Wed, October 06, 2010 08:33:08
Ny träningsvecka kör igång idag för KCHF, en vecka som avslutas med E-10-derby mot Malmbergets AIF.


Denna vecka tränar vi onsdag och torsdag. Alltså två träningar på två dagar, kan vara bra att testa på att köra två dagar i rad i och med att vi från och med lördag har fyra matcher och två träningar på åtta dagar. Ska bli intressant hur vi reagerar på det.


**


Jag hoppas att vi kan mönstra 4 femmor på resan till Malmberget. Vi får se hur läget är med jobb och dylikt för lirarna i helgen.


Linus Hollström och Magnus Gustafsson körde sina första träningar i torsdags och kommer ju närmare en comeback och debut i laget. • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post273

De tekniska problemen lösta

UpdatePosted by Robert Lahti Wed, September 29, 2010 20:51:58
Snart kommer du som läsare kunna följa Citys matchresultat, tabeller och statistik via "huvudsidan".


Länkarna som finns till vänster på sidan kommer att uppdateras med årets uppgifter inom kort.


Statistiken från träningsmatcherna finns i en "lite-version" här i Coach´s corner". Referaten från matcherna under säsongen kommer också finnas samlade under en kategori i den samma.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post270

Träningsmatcher klara

UpdatePosted by Robert Lahti Wed, September 15, 2010 18:42:09
Vi möter Kiruna IF:s Utvecklingslag nästa fredag. På tisdagen efteråt så drar vi till Malmberget för möte med MAIF.


**


Två matcher innan serien som är viktiga i våra förberedelser inför det som komma skall. Nedräkningen inför serien börjar på allvar nu.

 • Comments(0)//nyheter.kirunacity.se/#post263
Next »